Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vlada Ane Brnabić 2017. potpisala da će pomoći Rio Tintu za dozvole - | K-013 Portal
ana brnabic, rio tinto

Vlada Ane Brnabić 2017. potpisala da će pomoći Rio Tintu za dozvoleVlada Srbije je projekat „Jadar“, kojim se omogućava kompaniji Rio Tinto da vrši iskopavanja na teritoriji Srbije, prepoznala još 2017. godine kao „prioritetni projekat geoloških istraživanja“, piše list „Nova“.

U Memorandumu o razumevanju, koji je Vlada potpisala s tom kompanijom, a u koji je list „Nova“ imao uvid, srpska vlast je izrazila spremnost da obezbedi sve neophodne dozvole za rudnike i preradu rude litijuma.

Vlada na čijem je čelu Ana Brnabić potpisala je Memorandum o razumevanju sa kompanijom Rio Tinto Minerals Development Limited i Rio sava Exploration doo Beograd. Paraf na ovaj dokument u ime države stavio je tadašnji ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, navodi list.

U memorandumu, koji nije obavezujući, ali koji pokazuje nameru vlasti da sarađuje sa Rio Tintom i da toj kompaniji omogući eksploataciju litijuma u Srbiji, ističe se da su se strane dogovorile oko toga da će obrazovati zajedničku radnu grupu koja bi implementirala i nadgledala ključne aspekte projekta „Jadar“.

Vlada Srbije je, takođe, istakla da je spremna da preduzme mere radi osiguranja efektivne i efikasne koordinacije između različitih organa i institucija u vezi sa postupkom izdavanja dozvola za rudnike i preradu ruda, navodi „Nova“.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.