Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vučić započeo izbornu kampanju: Ovakva medijska zloupotreba nije zabeležena u evropskoj istoriji od Drugog svetskog rata - | K-013 Portal

Vučić započeo izbornu kampanju: Ovakva medijska zloupotreba nije zabeležena u evropskoj istoriji od Drugog svetskog rata

ssp, stranka slobode i pravde, aleksandar vucic

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić „danas započeo svoju novu izbornu kampanju, po ko zna koji put zloupotrebljavajući funkciju predsednika Srbije“, dok je „plašeći gradjane“, preko svih medija najavio obraćanje o katastrofalnoj epidemiološkoj situaciji.

U sapštenju se navodi da je „ovakva medijska zloupotreba, svojstvena dikatorskim režimima, nezabeležena u evropskoj istoriji nakon Drugog svetskog rata“.

SSP navodi da su „Javni servis i sve televizije sa nacionalnom frekvencijom uživo prenele njegovo dramatično obraćanje koje je trajalo sat i dvadeset minuta, u kome je, umesto toga kako ćemo spašavati ljudske živote govorio o mini šengenu, budžetskom deficitu, granatama iz Bugojna i Izetbegoviću, izborima u Bosni i Hercegovini, Vašingtonskom sporazumu…“.

U saopštenju, SSP navodi da je Vučić, umesto o epidemiološkoj situaciji govorio i o „pravosudju pod uticajem stranih ambasada, Jovanjici, opoziciji, svom bratu Andreju, lažnoj borbi protiv mafije, kolokvijumima koje je položio na Višoj trenerskoj školi, neverovatnom napretku demokratije u Srbiji“…

„Uz sve to, nastavio je svoje morbidno takmičenje u brojevima umrlih, a izneo i lične i političke planove za naredne tri godine. Usput nas je informisao i da radi na nabavci Pfajzerove, ali i ruske i kineske vakcine“, naveo je SSP.

SSP navodi da su prethodna dva talasa u martu/aprilu, odnosno junu, bila posledica neadekvatnog reagovanja države, a da sada mere izostaju, iako je broj obolelih sve veći, samo da bi se omogućilo otvaranje šoping centara i navodno čuvala ekonomska stabilnost.

„Stranka slobode i pravde zahteva od svih nosilaca državnih funkcija da počnu da se bave zaštitom stanovništva od zaraze i smanjenjem posledica novog talasa korone. Dok Vučić vodi svoju kampanju, u Srbiji umire desetine ljudi dnevno, a pravi broj zaraženih niko ne zna“, navodi se u saopštenju.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.