Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vukadinović očekuje da Vučić u poslednji čas predloži vladu sa SPS-om potkresanih krila - | K-013 Portal

Vukadinović očekuje da Vučić u poslednji čas predloži vladu sa SPS-om potkresanih krila

djordje vukadinovic, vlada srbije

Predstavnik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i sada, kao i ranije, prolongira odluku o sastavu nove vlade u kojoj će, kako smatra, biti i socijalisti ali „potkresanih krila“.

Vukadinović je rekao agenciji Beta da je Vučić, inače lider Srpske napredne stranke (SNS), i kada mu je odgovaralo, predlagao „vladu u poslednji čas“.

Upitan zašto još nema naznaka o sastavu buduće vlade kada je, iako parlamentarni izbori nisu formalno završeni, sve praktično poznato, on je odgovorio da je Vučić „uvek odugovlačio“ s tim.

„Uvek je odugovlačivao, i kada nije morao, ali sada prolongira razgovore (oko sastava nove vlade) da bi odložio pitanje uvodjenja sankcija (Rusiji)“, rekao je on.

Upitan da li će Socijalistička partija Srbije (SPS) biti u budućoj vladi, posle kritika iz SNS zbog predizborne kampanje, on je ocenio da hoće, te dodao da o tome odlučuje samo Vučić.

„Lično smatram da će SPS biti u vladi, i mislim da je sve (posle aprilskih izbora) bilo samo potkresivanje krila i malo smanjivanje apetita SPS“, rekao je on.

Rekao je da ne zna „u kom formatu“ će socijalisti participirati u novoj vladi.

„Najave da može drugačije (da se formira vlada) su više posledica te akcije potkresivanja krila i umanjivanje apetita SPS ali mislm da to bar u ovom trenutku nije realno“, rekao je on.

Ocenio je da će „posle nekih drugih izbora“ biti mnogo više opcija za formiranje vlade, ali da, u ovom trenuku svaki drugačiji ishod, odnosno vlada bez SPS nije realan.

Lider SPS Ivica Dačić je rekao sinoć da nije razgovarao sa SNS o kadrovskim pitanjima, te napomenuo da to ne zavisi mnogo od njega, „jer nije to sada pitanje matematike“.

Dačić je za televiziju Pink dodao da „ono što se piše“, kako je naveo, prema njegovom iskustvu „uglavnom se i ne obistini“.

Zbog ponavljanja izbora na jednom biračkom mestu u opštini Bujanovac, parlamentarni aprilski izbori još uvek nisu formalno završeni, mada je njihov ishod odavno poznat.

Koalicija oko SNS na republičkom nivou, uz pomoć poslanika manjina može da formira vladu bez SPS ali u Beogradu, sa socijalistima, ima većinu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.