Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vulin: Dovoljno dokaza za sudski postupak afere priskluškivanje - | K-013 Portal

Vulin: Dovoljno dokaza za sudski postupak afere priskluškivanje

afera prisluskivanje, aleksandar vulin

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da je sve dokazano i razjašnjeno u vezi sa nelegalnim prisluškivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice i da ostaje da Tužilaštvo za organizovani kriminal kvalifikuje delo za dalje postupanje.

Vulin je u intervjuu za Novosti rekao da je dokumentovano više od 1.800 razgovora u kojima se pojavljuju predsednik Vučić ili članovi njegove porodice i da je 26 lica stavljeno na mere, ali da oni nisu bili mete, već, kako kaže, Vučić i njegova porodica.

Naveo je da su razgovori prekucavani i dostavljani osobama koje nisu imale pravo da se, kako ističe, upoznaju sa sadržinom bilo kog razgovora, a posebno ne razgovora porodice šefa države.

Ministar je ukazao da nijedno od 26 lica koja su bila na merama nije ni uhapšeno ni osuđeno, kao i da nema nikakve sumnje da su zloupotrebe dolazile od visokih funkcionera u MUP-u.

''Sve je dokazano i nadamo se da je to dovoljno za sudski postupak. Verujem da će i presuda biti takva da se ovo više nikada ne ponovi'', naglasio je Vulin.

Na pitanje dokle se stiglo sa istragom saradnika kriminalne ekipe Belivuka i Miljkovića unutar MUP, Vulin je rekao da se ništa ne prepušta slučaju i da se svaka informacija proverava. Vulin je rekao da je, sve dok su na slobodi vođe "kavačkog klana", Radoje Zvicer i njegovi saradnici, ugrožena bezbednost svakog pripadnika MUP, koji radi ili je radio na slučaju Belivuk-Miljković.

Naveo je da je predsednik Vučić uvek meta jer je nosilac državne politike, koja je omogućila obračun sa kriminalom i ocenio da bi njegova likvidacija Srbiju gurnula u haos i sukobe, a da je to stanje u kome kriminalci zavladaju.

Vulin je rekao da se istraga o klanu Belivukova i Miljkovića odlično razvija i da je tužilac Mladen Nenadić veoma zadovoljan količinom i kvalitetom dokaza.

''Kada se istraga završi, Srbija će biti zgađena i iznenađena i brojem i surovošću zločina tog klana'', naveo je Vulin.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.