Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zavetnici: Bolji uslovi za male i srednje preduzetnike - | K-013 Portal

Zavetnici: Bolji uslovi za male i srednje preduzetnike

zavetnici, milica djurdjevic stamenkovski, milica, djurdjevic, stamenkovski, izbori 2020, politika, najnovije vesti

Nosilac izborne liste Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da država mora da pruži podršku malim i srednjim preduzetnicima i istakla da oni moraju imati bolje uslove od stranih investitora.

"Razvoj i podsticaj malim i srednjim preduzećima je preduslov opstanka i stabilnosti takozvane srednje klase, koja je poslednjih decenija podnela najveći teret ekonomskog porobljavanja", rekla je Đurđević Stamenkovska u razgovoru s građanima u beogradskom naselju Borča.

Kakio se navodi u saopštenju stranke, Zavetnici ukazuju na to da mala i srednja preduzeća zapošljavaju oko 65 odsto ljudskih resursa i učestvuju u BDP-u Srbije sa oko 55 odsto.

Đurđević Stamenkovski je dodala da su “i prethodna i aktuelna vlast pretvorile građane Srbije u jeftinu radnu snagu, koju eksploatišu strani investitori”.

"Zalažemo se za amnestiranje od plaćanja poreza (grace period) za nova mikro i startap preduzeća u prvoj godini poslovanja. Ove mere bile bi kompatibilne sa merama očuvanja srpskog sela, sprečavanja odliva mladog stanovništva u inostranstvo i borbu protiv bele kuge. To je suština ekonomskog patriotizma", poručila je Milica Đurđević Stamenkovski.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.