Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zbog Evroprajda zajedničko pismo uputile ambasade 20 zemalja - | K-013 Portal

Zbog Evroprajda zajedničko pismo uputile ambasade 20 zemalja

evroprajd, beograd, ambasade

Ambasade više država u Srbiji, uključujući Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju i Francusku, izrazilo je punu podršku članovima LGBTIQ zajednice povodom Evroprajda u Beogradu.

Izrazili su nadu da će se naći rešenje koje će dozvoliti mirnu, legalnu i bezbednu šetnju u subotu.
 
U pismu podrške koje je na svom Tviter nalogu podelila holandska ambasada, navodi se da je Srbija načinila važne korake ka jačanju jednosti za LGBTIQ zajednicu i njena prava da ne budu diskriminisani, kao i prava na slobodu izražavanja.
 
"Osuđujemo sve akte nasilja, uznemiravanja, stigmatizacije i diskriminacije prema ljudima na osnovu seksualne orijentacije, rodnog identiteta ili seksualnih karakteristika i podržavamo borbu protiv govora mržnje, nasilja i diskriminitornog targetiranja LGBTIQ osoba i zajednice u svim regionima sveta, uključujući Srbiju", navodi se u pismu.
 
Pismo su potpisale ambasade Australije, Austrije, Belgije, Kanade, Hrvatske, Holandije, Finske, Francuske, Danske, Irske, Italije, Japana, Norveške, Portugala, Slovenije, Španije, Švajcarske, Ukrajine, Velike Britanije i SAD.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.