Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Živković: Istinu o susretu u SAD saznaćemo za 40 godina - | K-013 Portal

Živković: Istinu o susretu u SAD saznaćemo za 40 godina

Nenad Živković, Živković

Novinar portala "Pančevo Si Ti" Nenad Živković izjavio je u Novom danu, govoreći o susretu pregovaračkih timova Srbije i Crne Gore u Vašingtonu, da veruje da "ćemo o pravoj istini saznati za 30 ili 40 godina, kada neki od aktera bude pisao memoare o diplomatskoj karijeri".

Govoreći o razgovorima u Vašingtonu, kako je rekao, veruje da “ćemo o pravoj istini saznati za 30,40 godina, kada neki od aktera bude pisao memoare o diplomatskoj karijeri”.

“Ovako ispada da je predsednik, po ko zna koji put, žestoko branio interes Srbije u svetskim metropolama, što mislim da je opet jedna poruka upućena domaćoj javnosti”, kaže on za N1.

Prema njegovim rečima, “nepodnošljivo dugo čekamo na formiranje nove vlade”.

“U ozbiljnom svetu se taj posao završava za dan ili dva. To govori o niskom nivou naše opšte političke kulture”, kaže on.

Prema njegovom mišljenju, dok su davali izjave za medije, “nekako su sva četvorica stajala kao da nekom treba da izjave saučešće”.

“Kako su saopštavali te vesti, sa tih pregovora, jer je to ponovo neka prelomna tačka, neki istorijski trenutak u kome je važno da se cela nacija ujedini oko podrške predsedniku. Meni bi bilo zanimljivo da su neki od naših medija pitali i albansku stranu kako to izgleda s njihove strane”, kaže Živković.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu raspisalo je potragu za voditeljkom i autorkom emisije “Život priča” Tatjanom Vojtehovski. Živković kaže da je bezbroj tema o medijima u Srbiji.

“Priču o medijima u Srbiji početi, od koje teme, bezbroj ih je, od lokalnog novinarstva do RTS. Stvaranje atmosfere progona i linča novinara koji se ozbiljno bave svojim poslom i nastoje da blagovremeno obaveste javnost. Ovo posmatram kao još jedan u nizu takvih gestova, onih političkih struktura koje imaju interes da se slobodna reč u Srbiji ne čuje”, kaže on.

(Nova.rs)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.