Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Živković: Izjave premijerke o TV N1 ozbiljno ugrožavanje prava gradjana na slobodu informisanja - | K-013 Portal

Živković: Izjave premijerke o TV N1 ozbiljno ugrožavanje prava gradjana na slobodu informisanja

Živković: Izjave premijerke o TV N1 ozbiljno ugrožavanje prava gradjana na slobodu informisanja

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da izjave premijerke Ane Brnabić o televiziji N1 predstavljaju „ozbiljno ugrožavanje“ prava gradjana na slobodu informisanja i slobodu uopšte. 

Komentarišući jučerašnju izjavu premijerke da je televizija N1 postala „politička stranka“ i da od svih opozicionih snaga u Srbiji „vodi najbolju kampanju“, Živković je ocenio da je reč o laži i dodao da bi pravni tim te televizije trebalo da podnese tužbu protiv predsednice Vlade Srbije. 

„To su najprljavije optužbe i laž koja TV N1 stavlja u nezgodan položaj da se neki ludak iz te ekipe ne osmeli da reši pitanje N1 ne samo lecima, nego i na neki drugi način. I medjunarodne organizacije i svesni gradjani Srbije moraju stati u odbranu svega što Srbiju čini normalnom zemljom a što vlast želi da uništi, izmedju ostalog to je i televizija N1“, rekao je lider Nove stranke.

Živković je naveo i da bi voleo da neko objasni javnosti nacionalni, ekonomski, kulturni i civilizacijski značaj najavljenog uspostavljanja avio-linije izmedju Beograda i Prištine.

„Zbog te linije oduševljeni su Donald Tramp, Marko Djurić, pet ili šest ambasadora u okruženju. Voleo bih da neko objasni zašto je ta tema toliko važna. Od svega se pravi nevidjena drama bez razloga da bi se prikrilo ono što očigledno ne valja u ovoj državi a to je kriminal vlasti, to su Krušik i heroj Aleksandar Obradović, lažne diplome ne samo Malog nego svuda oko nas“, kazao je Živković. 

Govoreći o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju o kojima će poslanici raspravljati, lider Nove stranke je kazao da je država, suprotno evropskoj praksi, „rešila da poseče“ 1.000 kilometara pruga. 

„Verovatno će ih poslati u Smederevo da budu pretopljene u nešto drugo, uz verovatno maksimalno aerozagadjenje. To je protiv evropske prakse jer se tamo širi mreža železničkih pruga. Železnica je efikasniji vid prevoza tereta od avionskog i dramatično manje ugrožava životnu sredinu. Zato Vučić i njegovi seku pruge jer su apsolutni zagadjivači“, dodao je Živković.

(Beta, foto: Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.