Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ZLF: Vlast zastrašuje ljude koji se bore protiv trovanja Srbije - | K-013 Portal

ZLF: Vlast zastrašuje ljude koji se bore protiv trovanja Srbije

zeleno-levi front, hapsenje aktivista seos, k-013

Zeleno-levi front (ZLF) saopštio je danas da je hapšenjem aktivista Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) vlast poslala poruku da će se obrušiti na svakoga ko se suprotstavlja planovima režima.

„Hapšenje ekoloških aktivista u Loznici je zastrašivanje policijom i nasiljem prema ljudima koji brane svoje okruženje od trovanja“, naveo je ZLF i istakao da će se represija režima povećati kako bude rastao i otpor građana.

„Iskopavanje litijuma bi ostavilo velike posledice po život građana Zapadne Srbije i zato pozivamo sve građane da podrže napore ekoloških udruženja i drugih organizacija da se zaustave projekti Rio Tinta i da se pridruže blokadama železnica u mestima na koje to budu pozivali iz SEOS-a“, saopštio je ZLF.

Podsetili su da je Srpska napredna stranka (SNS) „najbrutalnije ukrala“ narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora koju je potpisalo 38.000 građana i na osnovu koje je trebalo održati sednicu Narodne skupštine.

„Ako su tako sigurni da litijum treba kopati, zašto se onda skrivaju od rasprave u skupštini koju bi mogla da čuje i preko RTS-a vidi cela Srbija. Podneli smo krivične prijave protiv prethodnih predsednika Skupštine Srbije, Ivice Dačića koji je primio narodnu inicijativu i Vladimira Orlića koji je nastavio da je sakriva“, naveo je ZLF.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

letnje snizenje jun 2024 big panacevo 460x600

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city