Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Abazović: Izručenje Marovića za nove odnose Crne Gore i Srbije - | K-013 Portal

Abazović: Izručenje Marovića za nove odnose Crne Gore i Srbije

Dritan abazovic

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je večeras da bi voleo da u ime dobre saradnje Srbije i Crne Gore i početka stvaranja novih odnosa za početak Republika Srbija izruči Svetozara Marovića državnim organima Crne Gore.

Abazović je za Njuzmaks Adria rekao da pitanje izručenja Svetozara Marovića opterećuje odnose Srbije i Crne Gore i da bi njegovo izručenje bila dobra uvertira u stvaranje dobre međususedske i regionalne saradnje.

Mislim da čovek koji je personifikacija organizovane kriminalne grupe, pa time i političke strukture koju smo srušili 30. avgusta ne zaslužuje nikakvu zaštitu u Beogradu, ako je ima, rekao je Abazović i dodao da Marović zaslužuje da bude priveden pravdi.

Istakavši da veruje da će sa Vladom Srbijom biti rešeno to pitanje, Abazavić je naveo da ćemo ubrzo morati u bilateralne posete i da to treba da bude stvar tih poseta.

Abazović je ukazao da mu nije drago što su odnosi Srbije i Crne Gore na niskom nivou i da je obaveza Vlade čiji je član da krene od nule.

Želimo najbolje moguće odnose, veliko poštovanje, Crna Gora jeste značajno manja država, ali ima svoj ponos i dostojanstvo i to niko ne može da dovodi u pitanje, rekao je Abazović i istakao da Crna Gora nema bližu državu od Srbije, to su tradicionalne, istorijske, familijarne veze.

Treba da učinimo sve da sa svima u regionu vodimo politiku razvoja, progresa, pomirenja, mobilnosti, da se ljudi ne osećaju neprijateljski kada putuju iz jedne zemlje u drugu, od toga će svako imati korist, a od svađa trvenja, prepucavanja samo određene političke strukture i pojedinci, rekao je Abazović.

Naša obaveza je da sa legitimnim predstavnicima Srbije gradimo najbolje moguće odnose, pružićemo ruku i verujem da će biti prihvaćena, naveo je Abazović.

(FoNet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.