Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Abazović: Povlačenje Đukanovića nije preduslov za formiranje manjinske vlade - | K-013 Portal

Abazović: Povlačenje Đukanovića nije preduslov za formiranje manjinske vlade

dritan abazovic, milo djukanovic

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović izjavio je da odlazak predsednika države Mila Djukanovića sa čela Demokratske partije socijalista (DPS) nije preduslov za formiranje manjinske vlade, ali da bi značajno olakšao komunikaciju i odnose medju partijama.

U danas objavljenom intervjuu podgoričkoj agenciji MINA, Abazović je rekao da formiranje manjinske vlade i politički odlazak Djukanovića nisu kompatibilni procesi i dodao da je manjinska vlada samo jedan od načina za izlazak iz političke krize koji niko ne favorizuje niti unapred odbacuje.

Upitan da li je njegova ranija najava odlaska Djukanovića sa mesta predsednika DPS potkrepljena konkretnim saznanjima, Abazović je kazao da stoji iza svojih reči.

„Vreme će pokazati da li su one potkrepljene ili ne. Za sada, sve što je rečeno se desilo“, rekao je Abazović, lider vladajućeg Gradjanskog pokreta URA.

On je kazao da „ljudi sa virusom devedesetih“ polako treba da odlaze u političku penziju „jer izazovi 21. veka nisu kompatibilni sa percepcijom demokratije iz tog perioda“.

„Ko tu poruku ne razume, sretno mu bilo. S druge strane, medjunarodna zajednica će imati odredjene aktivnosti u Crnoj Gori i regionu, i ja se radujem snažnijem vraćanju američke administracije“, rekao je Abazović.

U crnogorskoj javnosti se prethodnih nedelja spekulisalo da Abazovićev Gradjanski pokret URA radi na formiranju manjinske vlade koju bi podržala opoziciona DPS.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.