Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Abazović: Uskoro rešenje pitanja Temeljnog ugovora - | K-013 Portal

Abazović: Uskoro rešenje pitanja Temeljnog ugovora

energetska, kriza, crna, gora

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas da je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) obaveza države i da će se to pitanje uskoro rešiti.

"Sve što sam ikad rekao, iza toga stojim i nema nikakvog mrdanja. Temeljni ugovor će biti potpisan u skladu sa Ustavom i zakonom", poručio je Abazović odgovarajući na pitanja šefa Poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slavena Radunovića, prenose podgoričke Vjesti.

Očekuje da se pitanje Temeljnog ugovora uskoro reši i tokom ove nedelje će, kako kaže crnogorski premijer, javnost bit obaveštena o tome.

"Ima li disonantnih tonova? Ima. Ali da li neko želi da ruši vladu zbog toga - to nije moj problem. Dok sam premijer bavim se državnim pitanjima. Ni moja URA me ne interesuje, a i tamo ima disonantnih tonova. Koliko će vlada trajati neka odluči Parlament. Tretiranje ovih tema trebalo bi da se završi na pošten način i da se prelazi na druge teme".

Govoreći o projektu Otvoreni Balkan, Abazović je rekao da to nikako ne sme biti zamena za članstvo u Evropskoj uniji i izrazio uverenje da će radna grupa koja će se baviti ovim pitanje imati objektivan stav o ovoj regionalnoj inicijativi.

"Da li znate koliko, prema istraživanju Svetske banke, iznosi vreme čekanja svih kamiona na granicama država Zapadnog Balkana u jednoj godini? Iznosi 1.142 godine... A mi hoćemo da budemo konkurentni", predočio je Abazović.

Energetska kriza moguća i u Crnoj Gori

On je izjavio danas, odgovarujući na pitanja poslanika u Skupštini da je scenario energetske krize tokom jeseni moguć i u Crnoj Gori.

On je kazao da je potpredsednik Vlade Nemačke kazao da se ljudi pripreme da se kraće tuširaju i da pripreme toplu odeću za zimski period zato što misli da će da nastane energetska kriza na jesen i dodao da bi naišli na podsmeh da to izjavi neko od članova crnogorske Vlade.

"Nekoliko puta sam napominjao da se taj scenario može desiti Crnoj Gori i nama je cilj da se to ne desi. Sve aktivnosti svih ministara su preusmerene ka tome", rekao je Abazović, prenose Vijesti.

On je kazao da će nastati energetski kolaps, ako se na jesen obistini da isporuka gasa iz Rusije prema Zapadnoj Evropi ne bude na nivou koji zadovoljava njihovu ekonomiju.

"To će da znači da ni uz novac nećete moći doći do električne energije, ja se nadam da do toga neće doći", rekao je Abazović.

On je kazao da su u fokusu ove Vlade ekonomske teme, a da mediji akcenat stavljaju na druge teme.

Poručio je da građani Crne Gore plaćaju najjeftinije gorivo i namirnice u regionu, izuzev Srbije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.