Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Amfilohije: Svojatanje svetinja od vlasti je bezumlje - | K-013 Portal

Amfilohije: Svojatanje svetinja od vlasti je bezumlje

Amfilohije: Svojatanje svetinja od vlasti je bezumlje

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC, Amfilohije čestitao je danas Božić I u skladu sa aktuelnm trenutkom poručio da je svojatanje svetinja od bilo koje vlasti ili vlastodržaca, naročito onih, kako kaže, obezboženih, sekularizovanih, jedno je od bezumlja i bezakonja naših dana.

Oni bi, ističe mitropolit, želeli, posebno u Crnoj Gori, da svojim “neljudskim zakonima”, podvrgnu svete hramove svome vlastoljublju i častoljublju, otimajući ih od Crkve Božje koja ih je iznedrila i koja ih rađa.

“Naročito hramove iz vremena krštene Crne Gore kralja Nikole, odričući se svega onoga suštinskog što je krasilo tadašnju Crnu Goru: njene vere pravoslavne, Krsta časnoga, njenog hrišćanskog morala, vernosti večnom ljudskom dostojanstvu”, naveo je mitropolit.

Ističe da ovi, kako kaže, moderni idolopoklonici i idoloslužitelji kliču svojoj državi da je večna, lišavajući je pritom i uništavajući u njoj sve ono što je činilo i čini istinski večnom.

“Zato svakog razumnog čoveka raduje ovdašnja molitvena i crkvena probuđenost, koja je najdivniji ukras i najčudesniji božićni badnjak i hram današnje Crne Gore”, naveo je mitropolit.

Probudila se, kaže, u narodu vera i vernost Božjoj istini i pravdi, vera i vernost Svetog Vasilija Ostroškog, Svetog Petra Cetinjskog, Prepodobnog Stefana Piperskog i Svetog Petra Drugog, navodi se u poruci mitropolita, saoštila je Svetigorapres.

(Tanjug, foto: Svetigora pres)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS