Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Avion rumunskih snaga duže vreme kružio iznad BiH - | K-013 Portal

Avion rumunskih snaga duže vreme kružio iznad BiH

Eufor, bosna, rumunski avion

Prema informacijama sa stranice Flightradar, avion vazdušnih snaga Rumunije duži vremenski period je kružio iznad Bosne i Hercegovine, a verovatno se radi o letu u okviru misije Eufor, piše danas sarajevski portal Klix.

Avion rumunskih vazdušnih snaga An-30 poleteo je sa aerodroma u Sarajevu leto severno preko Zenice ka Doboju, zatim nastavio ka Laktašima gde je načinio jedan krug i na jug preko Travnika, Bugojna prema Čapljini, nakon čega se zaputio ka severu i vratio se na sarajevski aerodrom.

Vazdužne aktivnosti koje sprovodi Eufor nisu neuobičajena pojava, a prošle godine u nekoliko navrata su iznad Bosne i Hercegovine leteli avioni italijanskih vazdušnih snaga.

Euforu za misije iznad Bosne i Hercegovine nije neophodno da dobije bilo kakvu dozvolu nadležnih organa.

Antonov An-30 avion je razvijen u Sovjetskom savezu, a prvobitna namera mu je obavljanje kartografskih snimanja.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.