Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website BiH ponovo od Srbije traži dokumentaciju o kupovini Dodikove vile na Dedinju - | K-013 Portal

BiH ponovo od Srbije traži dokumentaciju o kupovini Dodikove vile na Dedinju

bih, srbija, dodikova vila

Ministarstvo pravde BiH uputilo je na zahev Tužilaštva BiH prošle sedmice Srbiji novu urgenciju u kojoj se traži dostavljanje dokumentacije o tome kako je sadašnji srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a kupio vilu na Dedinju u Beogradu, objavio je sarajevski Dnevni avaz.

Dodik je vilu na Dedinju kupio 14. maja 2007. godine za, kako je tada rečeno, 750.000 evra, i tada je tvrdio da je vilu platio novcem od kredita kod bijeljinske „Pavlović banke“, ali se kasnije ispostavilo da je kredit u toj banci podigao godinu dana kasnije, 27. juna 2008. godine.

Osim toga, navodi se da je Dodik zahtev za kredit overio pečatom Vlade Republike Srpske, jer je u to vreme bio premijer Republike Srpske.

Dodik je negirao ove navode i tvrdio da je sve uradio prema zakonu i da mu sve „pakuju stranci“.

Tužilaštvo BiH Dodika u predmetu „Pavlović banka“ sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i pranje novca, i on je u martu ispitan u svojstvu osumnjičenog u ovom predmetu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.