Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Budva: Suzavac na sednici Skupštine - | K-013 Portal

Budva: Suzavac na sednici Skupštine

Crna Gora, Budva, suzavac na sednici skupštine Budva, region

Privatno obezbeđenje Skupštine opštine Budva upotrebilo je hemijsko sredstvo tokom sednice SO Budva, prenose Vijesti. List navodi da je u skupštinskoj sali umalo došlo do fizičkog kontakta između odbornika Krsta Rađenovića (SNP) i Milije Sekulovića (DPS).

Odbornici Demokratskog fronta i SNP-a ušli su na sednicu koju je zakazala nova većina u SO Budva posle brojnih peripetija sa privatnim obezbjedenjem na ulazu zgrade.

Janko Dimić iz DF rekao je da je bačen suzavac i da su odbornici isterani. Vijesti navode da su odbornici Krsto Rađenović (SNP) i Dejan Božović (DF) odvedeni u policiju.

Odbornici nove skupštinske većine u Budvi ušli su ranije u zgradu Skupštine opštine Budva, a odbornike DF zaustavilo je na glavnom ulazu privatno obezbeđenje.

Odbornici DF I SNP odbijaju da pokažu legitimaciju obezbeđenju iz privatne agencije koji ne želi da pokaže svoje legitimacije.

Vijesti prenose da su predstavnici medija ponovo zaustavljeni na ulazu u zgradu.

Vijesti navode da je novinarka Pobjede nasilno izbačena iz hola, a da su odbornici DF-a skočili da je brane od privatnog obezbjeđenja.

Skupšina opštine Budva danas treba da odluči o izboru novog opštinskog rukovodstva nakon što je tesna većina odbornika, predvođena DPS-om smenila gradonačelnika Marka Carevića i predsednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića.

Ovo će biti prvo suočavanje odborničke većine od 17 odbornika iz redova DPS, SD, Crnogorske i nezavisnog Stevana Džakovića sa odbornicima iz redova DF

Proteklih dana u Budvi je bilo više incidenata i sukoba policije sa građanima, pristalicama vlasti predvođene Carevićem i Radovićem.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS