Čedomir Jovanović počasni Sarajlija -

Čedomir Jovanović počasni Sarajlija
Autoškola Montekristo Pančevo

Povelja Kantona Sarajevo, kojom se proglašavaju počasni građani, dedeljena je večeras predsedniku Liberalno demokratske partije Čedomiru Jovanoviću, a umesto njega na svečanoj sednici kantonalne Skupštine primo ju je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, koji je dobio isto priznanje.

Svečanost je održana u okviru tradicionalne manifestacije „Dani Kantona Sarajevo“, koja se svake godne organizuje od 2. do 9. maja.

“Povelja Kantona Sarajevo dodeljena je Čedomiru Jovanoviću zbog izuzetnih zasluga u širenju istine o dešavanjima u našoj zemlji i za doprinos razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vera i kultura”, navodi se u obrazloženju.

Sprečen da lično preuzme nagradu, Jovanović je poslao poruku u kojoj izražava žaljenje što nije u prilici da bude sa dragim Sarajevom, poštovanim prijateljima i pre svega dragim ljudima, u danu koji je na toliko načina poseban za njega, saopšteno je iz Skupštine KS.

Jovanović je poručio da je oduvek znao sve patnje Sarajeva, koji je “uvek bio tako divan i otvoren grad”. Upravo zato je, kako je rekao, ”uvek je smetao onima bez duha, koji zbog mržnje i zla u sebi nisu mogli podneti tu ljubav koje Sarajevo daje nesebično, čak i onome ko prvi put u njega kroči”.

“Divim se vašoj toleranciji, postojanju, spremnosti da oprostite, budete plemeniti, a u isto vreme ponosni i nepokolebljivi. Možda smo se baš zbog tih osobina Sarajevo i ja uvek savršeno razumeli i osećali patnje kada ih je malo ko drugi oko nas mogao razumeti”, poručio je Jovanović, prenosi Klix.

(Fonet)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti