Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Cela Italija u karantinu zbog koronavirusa, Konte: Nemamo više vremena - | K-013 Portal

Cela Italija u karantinu zbog koronavirusa, Konte: Nemamo više vremena

Italijanski premijer Đuzepe Konte najavio je večeras da će se nedavno donete mere vlade za zaustavljanje širenja koronavirusa prošiti na celu Italiju. Čitava zemlja postaće "zaštićena zona", i kretanje će biti omogućeno samo u slučajevima izuzetne potrebe.

"Neće biti više crvenih, zelenih ili žutih zona. Sva kretanja su zabranjena, osim u slučajevima izuzetne nužde, u celoj Italiji, kao što je to bilo određeno za Lombardiju i još 14 oblasti", kazao je Konte u vanrednom obraćanju.

"Nemamo više vremena, neophodne su oštrije mere", rekao je.

Konte je rekao večeras da će, prema novom ukazu, svi u Italiji morati da daju potvrdu o potrebi da idu da rade, da imaju zdravstvene razloge ili druge ograničene razloge da putuju van zona u kojima žive.

Škole će biti zatvorene do 3. aprila, a zaustavljeno je i održavanje fudbalskog prvenstva.

"Nema razloga da se nastave utakmice i sportske manifestacije i mislim fudbalsko prvenstvo. Žao mi je, ali svi navijači treba da prime to k znanju", rekao je Konte na konferenciji za novinare. On nije pomenuo mečeve Lige šampiona ili Evropske lige predvidjene da se održe u Italiji narednih nedelja, kao ni druge sportove.

Te nove drakonske mere će biti detaljno iznete u ukazu koji će stupiti na snagu sutra u celoj Italiji

Skoro osam hiljada zaraženih u Italiji, pregovori u zatvorima

U Italiji je prema poslednjim zvaničnim podacima 7.985 zaraženih, što je 1.598 ljudi više nego juče. Preminule su 463 osobe, a 724 su izlečene.

(Beta, N1)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS