Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crna Gora i dalje bez budžeta, privremeno finansiranje i u maju - | K-013 Portal

Crna Gora i dalje bez budžeta, privremeno finansiranje i u maju

zakon o budzetu, crna gora bez budzeta, privremeno finansiranje

Iako je Skupštini Crne Gore 31. marta dostavljen Predlog zakona o budžetu za 2021. godinu, država će se i u maju finansirati na osnovu rešenja koje je donelo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja u četvrtak, piše Dan.

Skupština je za 11. maj zakazala sednicu na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda Predlog zakona o budžetu, ali se odluka o državnoj kasi očekuje tek nakon glasanja o tužilačkim zakonima i smeni ministra pravde Vladimira Leposavića.

Skupštinski Odbor za ekonomiju, prema informacijama Dana, neće razmatrati Predlog zakona o budžetu pre 15. maja.

Na pitanje Dana koliko neusvajanje budžeta, skoro mesec i po nakon što je dostavljen skupštini, otežava sprovođenje programa i politika vlade, iz Ministarstva finansija su odgovorili da su rešenjem o privremenom finansiranju obezbeđena sredstva za redovno funkcionisanje, servisiranje svih javnih funkcija, i pravovremeno izmirivanje zarada, penzija, socijalnih izdvajanja, uz ostvarene uštede na nepotrebnim troškovima.

"Rešenjima o privremenom finansiranju daje se podrška implementaciji politika vlade i identifikovanim prioritetima. Predstojećim usvajanjem budžeta za 2021. godinu nastaviće se efikasno sprovođenje planova vlade, kao i planova svih potrošačkih jedinica budžeta države", naveli su iz tog resora.

Dodali su da usvajanjem predloga budžeta, odnosno s datumom stupanja na snagu Zakona o budžetu, prestaje primena rešenja o privremenom finansiranju.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.