Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crna Gora otvorila poslednje poglavlje sa EU - | K-013 Portal
Crna Gora, Montenegro, otvaranje poglavlja sa EU, poslednje poglavlje

Crna Gora otvorila poslednje poglavlje sa EUCrna Gora otvorila je danas na Međuvladinoj konferenciji u Briselu osmo, poslednje poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom.

Poglavlje osam koje je danas otvoreno obuhvata zaštitu konkurencije i državnu pomoć, a pregovori u tom poglavlju imaju za cilj efikasno sprovođenje politike zaštite konkurencije, što doprinosi unapređenju ekonomije, razvoju i rastu broja privrednih društava, unapređenju ulaganja u istraživanje i razvoj novih proizvoda, privlačenju novih investicija, povećanju proizvodnje i izvoza, prenosi RTCG.

U ime Crne Gore na konferenciji je učestvovao šef Misije Crne Gore pri EU ambasador Bojan Šarkić, a u ime EU Irena Andraši, stalna predstavnica Hrvatske pri EU, i Kristijan Danijelson, generalni direktor za evropsku susedsku politiku i pregovore o pristupanju.

Crna Gora je pregovore o članstvu u EU otvorila pre osam godina i do sada je otvorila sva poglavlja, a privremeno zatvorila pregovaračka poglavlja 25 - nauka i istraživanje, 26 - Obrazovanje i kultura i 30 - spoljni odnosi.

(Tanjug)

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.