Crna Gora otvorila poslednje poglavlje sa EU -
Crna Gora, Montenegro, otvaranje poglavlja sa EU, poslednje poglavlje

Crna Gora otvorila poslednje poglavlje sa EU

Crna Gora otvorila je danas na Međuvladinoj konferenciji u Briselu osmo, poslednje poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom.

Poglavlje osam koje je danas otvoreno obuhvata zaštitu konkurencije i državnu pomoć, a pregovori u tom poglavlju imaju za cilj efikasno sprovođenje politike zaštite konkurencije, što doprinosi unapređenju ekonomije, razvoju i rastu broja privrednih društava, unapređenju ulaganja u istraživanje i razvoj novih proizvoda, privlačenju novih investicija, povećanju proizvodnje i izvoza, prenosi RTCG.

U ime Crne Gore na konferenciji je učestvovao šef Misije Crne Gore pri EU ambasador Bojan Šarkić, a u ime EU Irena Andraši, stalna predstavnica Hrvatske pri EU, i Kristijan Danijelson, generalni direktor za evropsku susedsku politiku i pregovore o pristupanju.

Crna Gora je pregovore o članstvu u EU otvorila pre osam godina i do sada je otvorila sva poglavlja, a privremeno zatvorila pregovaračka poglavlja 25 - nauka i istraživanje, 26 - Obrazovanje i kultura i 30 - spoljni odnosi.

(Tanjug)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com