Crna Gora uvodi mere za ulazak u zemlju, bez novih uslova za zemlje regiona
ulazak u crnu goru, putovanje u crnu goru, crna gora

Crna Gora uvodi mere za ulazak u zemlju, bez novih uslova za zemlje regiona
montekristo 0507


Ulazak u Crnu Goru biće omogućen crnogorskim državljanima i strancima iz većine zemalja samo ukoliko poseduju dokaz da su vakcinisani makar jednom dozom vakcine protiv kovida-19.

Strancima će ulaz biti omogućen i sa dokazom da su preležali koronavirus, negativnim PCR test ne stariji od 72 sata ili negativnim brzim antigenskim testom koji nije stariji od 48 sati.

"Ukoliko lica, bez obzira na to da li su naši državljani ili stranci, sa stalnim mestom boravka u Crnoj Gori, ne poseduju nijedan od četiri dokaza, upućuju se u četrnaestodnevnu samoizolaciju koju je moguće prekinuti nakon šestog dana od ulaska u Crnu Goru uz negativan PCR test", kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić na današnjoj pres konferenciji, prenose Vijesti.

ulazak u crnu goru, putovanje u crnu goru, crna gora

U Crnu Goru se bezuslovno i dalje ulazi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Severne Makedonije. To se odnosi na državljane Crne Gore i na državljane navedenih zemalja, dodao je Galić.

Svi koji ulaze u Crnu Goru dužni su da poštuju zdravstvene mere u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje koje je dostupno na svim graničnim prelazima i na internet stranici Ministarstva zdravlja Crne Gore i Instituta za javno zdravlje, rekao je on.

Dodao je da epidemiološka situacija u zemlji postaje zahtevna i da traži dodatni oprez svakog ponaosob, dok zdravstveni sistem, kako je kazao, odgovara sa više od 100 odsto svojih mogućnosti i situacija je pod budnim nadzorom.

(Vijesti)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble