Crna Gora: Zaplenjeno više od dve tone marihuane -
crna gora, dve tone marihuane

Crna Gora: Zaplenjeno više od dve tone marihuane
U zajedničkoj akciji policije i Uprave carina, u Podgorici je danas zaplenjeno više dve tone marihuane, a uhapšen je državljanin Albanije.

Policija je saopštila da je zajednička akcija usmerena ka presecanju međunarodne rute krijumčarenja narkotika iz pravca Albanije preko teritorije Crne Gore ka zemljama Zapadne Evrope.

"Na granični prelaz Božaj je danas, pristiglo teretno motorno vozilo kojim je upravljao E.C. (40), državljanin Albanije. Carinskom organu je prijavljena tranzitna pošiljka voća i povrća koja je bila namenjena zemljama Zapadne Evrope. Detaljnim pregledom robe, koji su izvršili službenici za suzbijanje krijmučarenja, otkriveno je devet paleta na kojima se nalazila opojna droga marihuana ukupne težine od oko dve tone", piše u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

O događaju je, kako navode, obavešten viši državni tužilac u Podgorici, koji je naložio da se E.C. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, prenosi RTCG.

"Operativni podaci ukazuju na to da je organizovana kriminalna grupa aktivna na području Albanije, izvršila pokušaj krijumčarenja oko tone marihuane ka Zapadnoj Evropi. U toku je dalje sprovođenje međunarodne istrage sa policijom Albanije i policijama zemalja Evropske unije", zaključuje se.

Takođe, u tunelu Sozina policija je danas zaustavila vozilo i pronašla 107 kilograma marihuane, a vozač je uhapšen.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti