Crnogorski državljani osuđeni zbog šverca pet tona kokaina -
osudjeni crnogorski drzavljani, sverc kokaina

Crnogorski državljani osuđeni zbog šverca pet tona kokainamontekristo 0507


Sud na ostrvu Aruba izrekao je kazne od devet do 15 godina godina za 11 crnogorskih državljana zbog šverca pet tona kokaina, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore. Reč je o članovima posade broda "Aresa"na kojem je u Venecueli pronađeno pet tona kokaina.

„Ovom uspehu prethodi razmena dokaza i informacija crnogorske policije i Specijalnog državnog tužilaštva sa organima Arube, Venecuele i drugih država uključenih u istragu. Jedanaest crnogorskih državljana uhapšeno je kao članovi posade broda ‘Aressa'“, nakon što je na tom plovilu pronadjeno više od pet tona kokaina krajem februara prošle godine.

Među uhapšenima su Podgoričanin Andrija Mugoša (30), Kotorani Nikola Markić (29), Mihailo Djordjević (58), Tripo Biskupović (37), Vasko Radonjić (50), Vidoje Latković (42), Baranin Dragan Mašanović (46), Dragoljub Živković (67) sa Cetinja i Novosadjanin crnogorskog porijekla Nikola Martinović (42).

Prema navodima policije, kokain iz Kolumbije je trebalo da bude prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi. Brod na kojem je zaplenjeno više od tone kokaina plovio je pod zastavom Kameruna.

(Beta)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.