Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Cvijanović: Neće biti nove strategije spoljne politike BiH bez dogovora kako stvari treba da deluju - | K-013 Portal

Cvijanović: Neće biti nove strategije spoljne politike BiH bez dogovora kako stvari treba da deluju

zeljka cvijanovic, BiH

Srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da aktivnosti na kreiranju nove strategija spoljne politike BiH neće biti pokrenute sve dok se ne postigne dogovor kako u zemlji stvari treba da funkcionišu.

"Ne trebaju nam strategije koje nećemo poštovati i koje će služiti za uzurpaciju", rekla je Cvijanović, dodavši da je postojeća strategija spoljne politike BiH istekla u martu.

Prema njenim rečima, na novoj strategiji spoljne politike BiH počeće da se radi kada ne bude "privatizovanja i uzurpacije institucija, kinjenja drgih po belom svetu i traženja sankcija protiv onih sa kojima se živi".

Cvijanović je ocenila da su "Bošnjaci promoteri svojih politika i da zanemaruju da dolaze iz decentralizovane i multietničke zemlje".

"Međutim, svaki član Predsedništva BiH bira svoje kadrove, a ako to krenemo da osporavamo, neće biti ni ambasadora ni konzula", ocenila je ona za banjalučki Glas Srpske.

Željko Komšić i Denis Bećirović, hrvatski i bošnjački članovi Predsedništva BiH, pozvali su na konsultacije ambasadora BiH u Srbiji Aleksandra Vranješa, koji se u Beogradu nedavno sastao sa direktorom Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandrom Vulinom i zahvalio mu što je omogućio nastavak studija dvema studentkinjama iz Sarajeva, koje su na dan komemoracije u Potočarima na društvenim mrežama veličale Ratka Mladića, osuđenog za genocid u Srebrenici.

Željka Cvijanović je pružila podršku Vranješu koji je rekao da se neće odazvati pozivu na konsultacije Komšića i Bećirovića.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.