Da bi ušao u bar ili restoran u Sloveniji, gost će morati da priloži negativan test ili da dokaže da je vakcinisan -
slovenija restorani, restorani u sloveniji

Da bi ušao u bar ili restoran u Sloveniji, gost će morati da priloži negativan test ili da dokaže da je vakcinisanRestorani u Sloveniji od danas mogu ponovo da primaju goste u baštama od 7 do 19 časova, pošto su ograničenja zbog Kovid 19 za ugostitelje dodatno ublažena, a oni poručuju da uslove treba preispitati.

STA prenosi da je u tri regije, Obalno-Kraška, Goriška i Pomurska, koje imaju žuti status zbog bolje epidemiološke situacije od ostalih devet , dozvoljen rad ugostitelja u zatvorenom prosotoru za goste koji imju dokaz da nisu zaraženi koronavirusom.

Ublažavanje ograničenja usledilo je nakon apela preduzeća za brži tempo ponovnog otvaranja, a ugostitelji su vrlo kritični prema uslovima koji se odnose na rad u zatvorenom prostoru.

Da bi ušao u bar ili restoran, gost će morati da priloži negativan test ili da dokaže da je vakcinisan ili oporavljen od Kovida, što organizacije poput Komore za mala preduzeća (OZS) i Sindikata ugostiteljstva i turizma smatraju nerealnim zahtevima.

Sindikat navodi da je predviđena udaljenost od tri metra među stolovima i udaljenost od 1,5 metara među gostima pođednako nerealna i apsurdna, a od stručnjaka i Nacionalnog instituta za javno zdravlje se traži da preispituju ove uslove za otvaranje ugostiteljstkog sektora kako bi oni bili realniji i prihvatljiviji.

Vlada je odobrila najnovije ublažavanje mera ranije ove nedelje, a zemlja je juče iz crvenog prešla u narandžasti nivo, a kao rezultat ukinuta su ograničenja kretanja između regija, ponovo su otvorena bioskopi i pozorišta, dok je prisustvo javnim događajima smanjeno sa 100 na 10 ljudi.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti