Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dečak umro u automobilu, otac zaboravio da ga odvede u vrtić - | K-013 Portal

Dečak umro u automobilu, otac zaboravio da ga odvede u vrtić

decak umro u autu u kninu

Slučaj smrti dečaka, čije telo je pronađeno na parkingu i Kninu u zaključanom automobilu, šokirala je Hrvatsku, a posebno detalj da ga je tu ostavio otac, koji je zaboravio da ga odveze u vrtić.

Reč je, kako su preneli hrvatski mediji, o petogodišnjem dečaku, koji najverovatnije na zadnjem sedištu auta preminuo od toplotnog udara.

Iznoseći detalje ove tragedije i kako je do nje došlo, hrvatski portl Indeks piše da su otac, majka i dete krenuli ujutru od kuće automobilom na posao i u vrtić.

Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, pre nego što ode na posao, trebalo da odvede sina u vrtić.

Dečak, međutim, nije stigao u vrtić, jer kako se sumnja otac je otišao na posao i zaboravio na dečaka koji je spavao na zadnjem sedištu.

Podseća se da je u Kninu temperatura juče bila 28 stepeni u hladu.

Majka je posle posla došla po sina u vrtić, ali ga tamo nije bilo.

Zatim je pozvala supruga, ali je on, kako se navodi, bio uveren da je dečaka ostavio u vrtiću, pa su čak i pregledane nadzorne kamere.

Kada je shvatio da dečak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svesti. Pozvana je hitna pomoć, koja je mogla da konstatuje samo smrt. Nad ocem policija sprovodi kriminalističko istraživanje.

U Kninu sutra Dan žalosti zbog premiulog dečaka

Gradska uprava Knina odlučila je da četvrtak proglasi Danom žalosti zbog smrti petogodišnjeg dečaka kojeg je otac zaboravio u automobilu.

Protiv oca dečaka je podneta krivična prijava i njemu je određen pritvor.

Nakon obavljenog kriminalističkog istraživanja, iz policije su saopštili da je 34-godišnji otac osumnjičen za zanemarivanje i zlouporabu detetovih prava sa smrtnom posledicom.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 8. juna u jutarnjim satima u Kninu, neodgovornim postupanjem prema svom detetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzročio njegovu smrt", navodi se u saopštenju, preneli su hrvatski mediji. (Tanjug)

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Detalji tragedije u Kninu: Otac mališana koji je stradao u autu se nakon korone žalio na nesanicu

Otac dečaka preminulog u Kninu saslušan i pušten na slobodu



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS