Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Detalji tragedije u Kninu: Otac mališana koji je stradao u autu se nakon korone žalio na nesanicu - | K-013 Portal

Detalji tragedije u Kninu: Otac mališana koji je stradao u autu se nakon korone žalio na nesanicu

smrt decaka u kninu

Knin grca u suzama. Nema stanovnika koji nije pustio suzu za petogodišnjim dečakom, koji je tragično izgubio život ostavši po velikoj vrućini satima zaključan u automobilu 34-godišnjeg oca, osumnjičenog da je izazvao smrt sopstvenog deteta.

Sahrana malog dečaka zakazan je za petak na Gradskom groblju u Kninu, u kojemu je zbog nezapamćene tragedije proglašen Dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, otkazane sve najavljene manifestacije, a u crno je zavijen i dečji vrtić u kojem mališani tuguju za svojim tragično stradalim prijateljem.

Državno tužilaštvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg oca nije predložilo određivanje istražnog zatvora, procenivši da za to nema zakonskih uslova. O daljem postupanju DORH-a biće odlučeno nakon što državnom tužilaštvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije deteta.

Zdravstveni problemi

Informaciju, koju je objavio HTV, a preneli pojedini mediji, kako se otac nesrećnog dečaka nakon preležanog kovida 19 u svojoj okolini žalio na nesanicu, gubitak koncentracije i pamćenja. Policija i sud će, dakako, utvrditi činjenično stanje.

"Kakvi smo mi to ljudi da odmah osuđujemo", pita se jedna zdravstvena radnica iz Knina. Poznaje porodicu nastradalog mališana. Tata Slavonac na poslu u kasarni, mama zaposlena u prodavnici cipela i njihov obožavani sin, prenosi Jutarnji list.

"Čovek očigledno ima zdravstvenih problema. Kažu da je pre korone bio najnormalniji, ali da je nakon te bolesti imao rupe u pamćenju. I da je, kad je istrčao iz kasarne i otišao do automobila, videvši sina počeo vikati: "Ubio sam dete" i pao u nesvest".

Bez osude u Kninu

Šok i muk i u kninskoj kasarni. Retki su spremni da govore za medije. Za oca nesrećnog mališana uglavnom reči pohvale - duša od čoveka, karakteran, fenomenalan otac.

"Ne znam kako će ovo preživeti... Tog je dana normalno je došao na posao, celo jutro proveo u kanalu. Radio, jadan čovek, normalno toga dana. Odgovoran radnik, ma samo takav. Pričali smo tog dana koliko ima posla, o koroni...", reči su jednog od kolege osumnjičenog.

Ne treba toj porodici nikakva osuda, dovoljno su osuđeni samom tragedijom. Kako će se izdići iznad svega, nažalost, teško je reći. Kako prevladati bol zbog gubitka deteta? Sutra ja mogu biti taj čovek. Može se to, ne daj Bože, dogoditi mome detetu. Samo da Bog roditeljima da snage da prevaziđu ovu situaciju. Pomoliću se za njih, kaže sagovornica iz Knina.

(Euronews)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.