Deveti slučaj zaraze virusom korona u Hrvatskoj, svi povezani sa Italijom -

Deveti slučaj zaraze virusom korona u Hrvatskoj, svi povezani sa Italijom
Autoškola Montekristo Pančevo

U Hrvatskoj je potvrđen deveti slučaj zaraze virusom korona i to kod vozača koji je odlazio po robu u zahvaćena područja u Italiji, saopštila je hrvatska služba civilne zaštite.

U pitanju je mlađi muškarac koji je boravio u Italiji. On se sada nalazi u dobrom opštem stanju, a nema ni povišenu temperaturu. N1 saznaje da je reč o pacijentu iz Varaždina.Od preostalih obolelih, tri osobe su iz Zagreba, a petoro iz Rijeke, i svi su blisko povezani. Prvi zaraženi u Zagrebu bio je od 19. do 21. februara s devojkom u Milanu na utakmici Lige prvaka, dok je prvi oboleli u Rijeci muškarac koji radi u Parmi u Italiji. Svi oboleli su pod zdravstvenim nadzorom. Kako N1 saznaje, dvoje od devetoro zaraženih ima povišenu temperaturu.

U Hrvatskoj je ukupno testirano 247 uzoraka, od čega 230 osoba, pošto su neki testovi morali da se ponove. Više od dvei po hiljade ljudi je u samoizolacije i nalaze se pod konstantnim nadzorom dežurnih epidemiologa. Oni moraju svakodnevno da javljaju svoju zdravstvenu situaciju.

Hrvatski ministar zdravlja je rekao da zatvaranja granica sa Italijom za sada neće biti, ali da je nadzor na granicama pojačan.U Srbiji nisu registrovani slučajevi obolevanja od covida-19, a danas do 18 časova u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je 46 osoba koje su boravile na području prenosa korona virusa ili su imale simptome infekcije disajnih puteva, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

(Beta, N1)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti