Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Direktor crnogorskog Fonda optužio Srbiju da je konfiskovala tri respiratora Crne Gore - | K-013 Portal

Direktor crnogorskog Fonda optužio Srbiju da je konfiskovala tri respiratora Crne Gore

Direktor crnogorskog Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić optužio je Srbiju da je, kako kaže, konfiskovala na granici tri od pet respiratora koje je naručila Crna Gora.

On je za podgoričke "Vijesti" rekao da su od pet respiratora, koje je Fond naručio od predstavnika švedskog proizvođača Farmont koji posluje u Srbiji, tri u sredu zadržana na granici sa Srbijom, a potom, tvrdi on, i konfiskovana.

Kako je rekao, tih pet respiratora nisu donacija, već aparati za koje je Fond potpisao ugovor sa kompanijom Farmont.

Čirgić dalje tvrdi da su, prema informacijama dobijenim od dobavljača, tri preostala respiratora zaplenjena.

"Što se tiče tri respiratora, ne možemo računati na njih, jer ih je konfiskovala Republika Srbija. Aparati su naručeni od predstavnika švedskog proizvođača respiratora, koji ima sedište u Srbiji. Ali s obzirom na to da je za tu vrstu opreme uvedena zabrana, isporuka nije moguća", rekao je Čirgić.

Kako navodi portal Vijesti, iz Ambasade Srbije u Podgorici, kao i Ambasade Crne Gore u Beogradu, nisu odgovorili na pitanja u vezi sa aparatima.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.