Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dodeljene nagrade na SFF, najbolji film ' Izgnanstvo ' - | K-013 Portal

Dodeljene nagrade na SFF, najbolji film ' Izgnanstvo '

Sarajevo Film Festival

Na svečanoj onlajn ceremoniji koja je snimljena u Narodnom pozorištu u Sarajevu dodeljene su nagrade Srce Sarajeva, a nagrada za najbolji film 26. Sarajevo Film Festival otišla je u ruke reditelja Visara Morina za film "Izgnanstvo" (Exile).

Ceremoniju je i ove godine vodila Amra Bakšić-Čamo, koja je na početku podsetila kako je na ovogodišnjem festivalu prikazano 187 filmova, a 49 ih je bilo u konkurenciji za Srce Sarajeva, prenosi portal Klix.

Nagradu za najboljeg reditelja ovogodišnjeg Sarajevskog filmskog festivala osvojio je Ru Hasanov za film "Unutrašnje ostrvo", dok je nagradu za najbolju glumicu dobila Marija Škaričić za film "Mare". Najbolji glumac 26. izdanja SFF-a je Vangelis Murikis, koji je glumio u filmu "Kopač".

Najbolji kratki film ove godine je "Antiotpad" reditelja Tina Žanića.

Srce Sarajeva za najbolji studentski film dobio je "Velika istanbulska depresija" Zejnep Dilan Suren.

Počasno Srce Sarajeva dobili su reditelj Mišel Franko i glumac Mads Mikelsen.

Nagradu Audentia dobio je film "Garažni ljudi" Natalije Jefimkine.

Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film dobio je "Srećan Božić" reditelja Mladena Kovačevića, a posebnu nagradu žirija dobio je film "Sveti otac" reditelja Andreja Daskaleskua.

Nagrada Ljudska prava (Human Rights) otišla je u ruke reditelja Radu Ciorniciuca za film "Akasa, moj dom".

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS