Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Državljanka Nemačke poginula dok je planinarila na Durmitoru - | K-013 Portal

Državljanka Nemačke poginula dok je planinarila na Durmitoru

durmitor, poginula planinarka

Državljanka Nemačke (30) poginula je prilikom planinarenja na Durmitoru, rečeno je RTCG-u u Operativno-komunikacionom centru MUP-a Crne Gore.

Zoran Vojinović iz Gorske službe zaštite i spasavanja Žabljaka je rekao da se nesreća dogodila oko 13.30 časova u rejonu Bobotovog kuka.
 
 
"Dalje aktivnosti je preuzela Vojska Crne Gore, helikopterom, budući da je, prema prvim informacijama nemačka državljanka davala znake života, a nama kao gorskoj službi bi trebalo dosta vremena do nje", naveo je Vojinović.
 
Iz Ministarstva odbrane saopštili su da su vazduhoplovci Vojske Crne Gore sa izuzetno nepristupačnog terena, ispod Bobotovog kuka na Durmitoru, izvukli telo nemačke državljanke.
 
"Devojka je planinarila, a nesreća se dogodila oko podne, na nadmorskoj visini od oko 2.400 metara. Njeno telo prebačeno je helikopterom VVCG u podgorički KBC", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.