Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đukanović potpisao izmene Zakona o slobodi veroispovesti - | K-013 Portal

Đukanović potpisao izmene Zakona o slobodi veroispovesti

milo djukanovic, zakon o slobodi veroispovesti

Crnogorski predsednik Milo Djukanović potpisao je danas set zakona medju kojima i izmene Zakona o slobodi veroispovesti koje je Skupština u prošle nedelje ponovo izglasala.

"S obzirom na jasnu Ustavnu normu iz člana 94 stav 2 koja glasi: 'Predsednik Crne Gore dužan je da proglasi ponovno izglasani zakon', nema prostora za drugačije ustavno postupanje Predsednika države. Verujem da ukupnim radom, a posebno u ovom vremenu kompleksnog ambijenta vršenja vlasti, najbolje doprinosim državi i njenom demokratskom napretku, apsolutnim poštovanjem Ustava Crne Gore", naveo je Djukanović na Tviteru.

On je kazao da će se nakon objavljivanja u Službenom listu stvoriti uslovi za pokretanje procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocenu njihove ustavnosti.

"Verujem da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na ovo pitanje na nezavisan i profesionalan nači", naveo je Djukanović na Tviteru.

Skupština Crne Gore je na vanrednoj sednici 20. januara ponovo, bez rasprave, izglasala niz zakona o izmenama Zakona o slobodi veroispovesti, radu, državnim službenicima i nameštenicima, zdravstvenoj zaštiti, zatim izmene Zakona o kreditnim institucijama, sanaciji kreditnih institucija i fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Prvobitno je predednik Djukanović ove zakone vratio Skupštini na ponovno odlučivanje, nakon što je obrazložio da je njihovo donošenje 29. decembra prošle godine uradjeno bez kvoruma.

Skupština Crne Gore usvojila je u noći izmedju 28. i 29. decembra izmene i dopune Zakona o slobodi veroispovesti koji ukida sve članove postojećeg akta koji se odnosi na promenu statusa imovine crkve i obavezu registracije verskih zajednica.

Za promenu zakona glasala je vladajuća većina, dok opozicione partije predvodjene Demokratskom partijom socijalista (DPS) nisu prisustvovale sednici.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city