Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gnjilane: Koristio lava da privuče goste u kafanu - | K-013 Portal

Gnjilane: Koristio lava da privuče goste u kafanu

Lav, koga je jedan ugostitelj pokušao da prošvercuje iz Albanije, zbog čega je završio u pritvoru, služio je kao atrakcija u njegovom lokalu nadomak Gnjilana.

Policija privremenih kosovskih institucija uhapsila je A.H. iz Gnjilana pod optužbom da je u kavezu pokušao da prošvercuje lava iz Albanije. Određen mu je jednomesečni pritvor.

Prema pisanju prištinske Kohe, reč je o ugostitelju koji drži restoran u selu Stančić kod Gnjilana, i koji je životinju još u novembru prošle godine prošvercovao iz Albanije preko planinskih puteva, bez ikakve potrebne dokumentacije.

Lav je prethodna četiri meseca bio turistička atrakcija u restoranu koji je poznat i po tome što se u njegovom sklopu nalazi zoološki vrt.

Iz kosovske Agencije za hranu i veterinu saopštili su da ispituju slučaj, kao i to, kako je životinja dospela na Kosovo.

Iz Udruženja za zaštitu životinja saopšteno je da je životinja prokrijumčarena na Kosovo gde je „držana u veoma lošim uslovima“.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.