Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gorana Bregovića tužio prvi komšija - razlog je, naravno, međa - | K-013 Portal

Gorana Bregovića tužio prvi komšija - razlog je, naravno, međa

goran bregovic, sud

Poznati kompozitor saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru zbog sumnje da je navodno zauzeo četiri kvadrata tuđeg zemljišta.

Bregović je na suđenju izjavio je da ne priznaje krivicu i izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

"Na licu mesta nije bilo nikakve gradnje, samo je popravljen zid koji je bio na tom mestu i kada sam kupio plac i vrata, koja su popravljena, takođe su bila na zidu, jer je to bio jedini način da se uđe u baštu. Jedino što sam vrata malo pomerio i stavio jedan stepenik, a ne dva", izjavio je Goran Bregović.

On se tereti za krivično delo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje i krivično delo protivpravno zauzimanje zemljišta, prenosi "Dan".
 
Frontmen "Orkestra za svadbe i sahrane" i član i gitarista poznate jugoslovenske rok grupe "Bijelo dugme" je na pitanje advokata Miroslava Vučetića, punomoćnika oštećenog Boža Kuševije, rekao da pre popravljanja nije tražio dozvolu, ni dokumentaciju, jer je smatrao da mu to nije potrebno.
 
Bregović je kazao, što nije ušlo u zapisnik, da je sporni zid na zemlji čiji je on vlasnik oduvek bio tu.
 
"Ja ga milimetar nisam pomakao, tačno tamo gde je bio, tu je i sada. Ako geometar ustanovi da sam ušao u državno zemljište ja ću tražiti da ga kupim ili da ga porušim ako sam ušao, ali sam ušao nehotice", rekao je on, pa dodao da on nije mogao da zida kamen, jer je kompozitor.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.