Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Haker ukrao podatke korisnika A1 Hrvatska i traži pola miliona dolara u kriptovalutama - | K-013 Portal

Haker ukrao podatke korisnika A1 Hrvatska i traži pola miliona dolara u kriptovalutama

a1 hrvatska, haker, hakovani podaci

Haker koji je ukrao lične podatke za najmanje 100.000 korisnika A1 Hrvatska traži da mu kompanija do večeras isplati pola miliona dolara u kriptovalutama ili će objaviti ukradene podatke.

A1 saopštio je juče da su podaci hakovani i da je kompromitovano oko 10 odsto ukupnog broja korisnika te mreže.

Ukradeni su lični podaci - ime i prezime, adresa, OIB i broj telefona.

Haker je juče mejlom obaveštavao hrvatske medije o narednih koracima, pa je tako u mejlu prosleđenom hrvatskom portalu Index izneo tvrdnju da je hakovao celu bazu podataka A1 korisnika i da je u A1 kao dokaz poslao deo tog popisa.

On je za Index rekao da mu iz A1 nisu odgovorili na mejlove koje je poslao na više adresa, između ostalog i visokorangiranim osobama u kompaniji.

"Pre najave nisu me obavestili ni odgovorili na moj upit. Moj zahtev za 150 ETH (150 ethereuma trenutno vredi 476.678 američkih dolara), nije popunjen", napisao je u mejlu i upozorio da rok od 72 sata ističe večeras.

"U slučaju da 72 sata prođu, baza podataka postaće javna. U slučaju da mi plate kao što zahtevam, nikome ništa", naveo je haker.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.