Hrvatska najavila novi režim na granicama sa BiH i Srbijom -
granica, hrvatska, srbija, bih, bosna i hercegovina

Hrvatska najavila novi režim na granicama sa BiH i Srbijom

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović najavio je danas novi režim koji će se sprovoditi na granicama Hrvatske s BiH i Srbijom, a koji bi mogao uključivati i ponovnu obaveznu samoizolaciju od 14 dana.

"Pratimo epidemiološku situaciju u zemljama susedstva i ovo što beležimo poslednjih dana su infekcije koje dolaze, odnosno koje donose ljudi koji najvećim delom dolaze iz zemalja našeg istočnog susedstva", rekao je Božinović novinarima u Zaprešću na predstavljanju kandidata HDZ s liste za 1. izbornu jedinicu, prenosi Hina.

Istakao je da je sutra sastanak Nacionalnog štaba na kojem će verovatno doneti odluku kojom će promeniti režim koji u ovom trenutku postoji na graničnim prelazima Hrvatske sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kada je u pitanju putovanje za građane Kosova i Severne Makedonije.

"Sutra ćemo doneti odluku, znate da one stupaju na snagu u 00:00 sati sledeći dan; međutim ne bih sada prejudicirao, ali verovatno režim koji je postojao - a to znači samoizolacija za one koji dolaze iz smera tih država, sutra će o tome biti reči i verovatno ćemo doneti odluku na tom tragu, ali pričekajmo do sutra", naglasio je Božinović.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti