Industrija zabave u Hrvatskoj tuži Krizni štab zbog mera -
krizni stab hrvatska, ivent industrija

Industrija zabave u Hrvatskoj tuži Krizni štab zbog mera
Industrija zabave u Hrvatskoj najavila je tužbu protiv odluka Nacionalnog štaba civilne zaštite jer smatraju da donete mere zadiru u Ustavom garantovana prava.

U saopštenju se navodi da su u Zajednici industrije zabave svesni da opasnost od zaraze postoji i da ne dovode u pitanje potrebu epidemioloških mera, ali da smatraju da Nacionalni štab svojim odlukama i preporukama krši Ustavom propisane norme.Kao norme koje su prekršene označili su jednakost u tretmanu, pravilo razmere između stvarne opasnosti kod javnih okupljanja i propisanih mera, zatim preduzetničke i tržišne slobode kao temelj privrednog sistema i garanciju jednakog pravnog položaja na tržištu, kao i Ustavom garantovano pravo na rad i zaradu, prenosi Index.hr.


Kao jedan od primera naveli su tržne centre koji, kako tvrde, u zatvorenim prostorima mogu da prime od 1.000 do 5.045 osoba, dok oni sa svojim događajima na istoj kvadraturi i na otvorenom prostoru mogu da prime samo 25 osoba.

Ukazali su i na to da trenutno u svim prostorima privrednih i državnih subjekata, kancelarijama, radionicama i halama u zavisnosti od broja zaposlenih radi i više hiljada ljudi u zatvorenim prostorima, dok je kod njih na otvorenim događajima limit 25 osoba.

"Dok neki mogu da rade u prilično normalnim uslovima, mi smo u potpunosti blokirani, u celini nam je zabranjen rad jer je neisplativo organizovati događaje za 25 osoba", tvrde iz Zajednice.

Smatraju da su im oduzeta Ustavom garantovana prava i to na "nesrazmeran, nejednak, diskriminatorski način, bez valjanog obrazloženja i adekvatne finansijske naknade štete".

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti