Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jak zemljotres u Severnoj Makedoniji, očekuju se novi slabiji potresi - | K-013 Portal

Jak zemljotres u Severnoj Makedoniji, očekuju se novi slabiji potresi

zemljotres, severna makedonija, gostivar

Zemljotres jačine 5,46 stepeni pogodio je jutros Severnu Makedoniju, a osetio se i u okolnim zemljama, javljaju makedonski mediji.

Kako je saopštio Evropsko-mediteranski seizmološki centar, epicentar zemljotresa koji se dogodio u 04:54 bio je 17 kilometara jugozapadno od Gostivara.

Potres se osetio u Skoplju, Tetovu, Gostivaru i okolnim mestima, ali i u Crnoj Gori, Albaniji i na tzv Kosovu. Još nema izveštaja o povređenima ili šteti.

Severnu Makedoniju očekuju novi zemljotresi

Rukovodilac Seizmološke opservatorije u Skoplju Dragana Černić kaže da se i tokom narednih dana očekuju prateći zemljotresi u Severnoj Makedoniji, nakon zemljotresa od pet stepeni Rihtera koji se dogodio jutros, uz konstataciju da će oni biti slabijeg intenziteta.

Zemljotres od oko 5 stepeni Rihterove skale, koji se dogodio jutros oko pet sati bio je na udaljenosti od 50 kilometara jugozapadno od Skoplja, a epicentar je bio na gostivarsko-tetovskom epicentralnom području, nema informacija da je pričinjena šteta.

Zemljotres je osetio ceo zapadni deo Severne Makedonije, u Kičevu sa intenzitetom izmedju četiri i pet stepena, u Tetovu i Skoplju sa četiri, dok u Bitolju, Prilepu, Ohridu, Strugi i Kumanovu sa intenzitetom od tri stepena prema Rihteru.

Neki su čak napustili svoje domove, ali to je maksimalni efekat zemljotresa koji se dogodio ovog jutra.

"Imaćemo seriju zemljotresa koji će pratiti ovaj narednih dana, ali svakako slabijeg intenziteta.Ovo je otprilika jačina zemljotresa koju ovo epicentralno područje može da izazove", rekla je u izjavi rukovodilac Seizmološke opservatorije u Skoplju Dragana Černić.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.