Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jedina zemlja Evrope bez korone ZATVARA sve škole - | K-013 Portal

Jedina zemlja Evrope bez korone ZATVARA sve škole

U Crnoj Gori se od ponedeljka prekida rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama. Osim toga, zabranjeno je i uplovljavanje svih kruzera i jahti, sva javna okupljanja, posete licima koje se nalaze na bolničkom lečenju i izdržavanju kazne, iako u Crnoj Gori još uvek nema zaraženih koronavirusom.

Potpredsednik Vlade Milutin Simović saopštio je da Vlada preuzima maksimalne mere predostrožnosti da se što duže odloži pojava koronavirusa u Crnoj Gori.

„Svedoci smo da su brojne države zakasnile sa merama, što je za rezultat imalo masovno širenje epidemije. Mi ne smemo napraviti takvu grešku i zato delujemo”, naveo je Simović.

U obrazloženju se navodi da je doneta i mera zabrane svih okupljanja stanovništna na zatvorenim i otvorenim javnim mestima.
Ministar prosvete Damir Šehović je ponovio da odluka o obustave nastave važi 15 dana i dodao da ona može da se menja u zavisnosti od situacije sa virusom.

„Svim roditeljima dece koja nisu starija od 11 godina biće plaćeno odsustvo, dok njihovo dete ne boravi u školi”, dodao je ministar Šehović.

(RTCG)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS