Jedina zemlja Evrope bez korone ZATVARA sve škole -

Jedina zemlja Evrope bez korone ZATVARA sve škole
montekristo 0507


U Crnoj Gori se od ponedeljka prekida rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama. Osim toga, zabranjeno je i uplovljavanje svih kruzera i jahti, sva javna okupljanja, posete licima koje se nalaze na bolničkom lečenju i izdržavanju kazne, iako u Crnoj Gori još uvek nema zaraženih koronavirusom.

Potpredsednik Vlade Milutin Simović saopštio je da Vlada preuzima maksimalne mere predostrožnosti da se što duže odloži pojava koronavirusa u Crnoj Gori.

„Svedoci smo da su brojne države zakasnile sa merama, što je za rezultat imalo masovno širenje epidemije. Mi ne smemo napraviti takvu grešku i zato delujemo”, naveo je Simović.

U obrazloženju se navodi da je doneta i mera zabrane svih okupljanja stanovništna na zatvorenim i otvorenim javnim mestima.
Ministar prosvete Damir Šehović je ponovio da odluka o obustave nastave važi 15 dana i dodao da ona može da se menja u zavisnosti od situacije sa virusom.

„Svim roditeljima dece koja nisu starija od 11 godina biće plaćeno odsustvo, dok njihovo dete ne boravi u školi”, dodao je ministar Šehović.

(RTCG)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble