Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Joanikije: Đukanović zloupotrebio funkciju, treba da odgovara - | K-013 Portal

Joanikije: Đukanović zloupotrebio funkciju, treba da odgovara

joanikije, milo djukanovic

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je da je predsednik Milo Đukanović ugrozio verske slobode zarad političke koristi i istakao da onaj koji zloupotrebljava najvišu državnu funkciju, ugrožava samu državu i unižava njen ugled.

Mitropolit je za podgorički Dan rekao da je uoči njegovog ustoličenja u Cetinjskom manastiru Crna Gora, zahvaljući njenom predsedniku Milu Đukanoviću, postala školski primer grubog mešanja politike u sferu religije, ugrožavanja verskih sloboda i kršenja Ustava i zakona.

"Najgore od svega jeste što je predsednik države po svaku cenu hteo da našem verskom skupu nalepi političku oznaku i za sebe izvuče političku korist, što je verujući narod energično odbacio i osudio", rekao je mitropolit i istakao da za to treba da snosi odgovarajuće posledice.

Dodao je da se nada da u Crnoj Gori polako prolazi vreme neobuzdane sile bilo kog pojedinca, a da dolazi vreme sile pravde i zakona.

Joanikije: Ustav kršili oni koji je trebalo da ga štite

Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije izjavio je da mu je na dan ustoličenja najvažnije bilo da se poštuju Ustav i zakon, a da su ga najviše kršili oni koji je trebalo da ih poštuju.

U intervjuu za RTS, koji će biti emitovan večeras, mitropolit kaže da će se o tome ko je odgovoran za nerede na Cetinju zbog njegovog ustoličenja, analizirati narednih dana, što je sinoć na konferenciji za novinare najavio i premijer Zdravko Krivokapić.

"Ako je nekome stalo da se ustoličenje ne dogodi, da to ne bude u Cetinjskom manastiru, on to može da ospori sudskim putem. Ovo je zemlja u kojoj treba da se poštuju Ustav i zakon. Nažalost, onaj koji bi najviše trebalo da štiti Ustav, najviše ga je i kršio", rekao je mitropolit Joanikije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS