Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jović (Pokret za odbranu KiM): Protest Srba zbog 'veleizdaje Vučića' - | K-013 Portal

Jović (Pokret za odbranu KiM): Protest Srba zbog 'veleizdaje Vučića'

kosovo, veleizdaja, aleksandar vucic, protest

Poverenik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, Nebojša Jović, danas je potvrdio da će 9. januara u Severnoj Mitrovici biti održan protest Srba, zbog, kako je rekao, „veleizdaje Aleksandra Vučića“.

Jović je rekao da će protest Srba početi u 12:01 simbolično, kako bi digli glas protiv „veleizdaje Aleksandra Vučića“ i „torture, bahaćenja, nekontrolisanog bogaćenja, pretnji i ucena“ Srpske liste, te „najsvirepije izdaje“ od prošle nedelje – aminovanje baza kosovske policije na Severu.

„Gradjani srpske Mitrovice izaći će da javno pošalju poruku da Aleksandar Vučić ovakvom proalbanskom i po Srbe na Kosovu i Metohiji pogubnom politikom, kao i Srpska lista koja je bila dugogodišnji partner Tačiju (Hašim) i Haradinaju (Ramuš), ne mogu više da predstavljaju Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji“, kazao je Jović.

Dodao je da su Srpska lista i predsednik Srbije Aleksandar Vučić „verifikovali opkoljavanje“ Mitrovice i „okupaciju“ Severa.

„Srbi s Kosova zatražiće od Srbije da se odredi ‘državni pregovarač – zastupnik’ koji će pre svega da poštuje interese i Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao je on, preneo je portal KosSev.

Jović je za Srpsku listu kazao da je „nema medju živima“.

„Njih nema nigde na ulici. Mi se pitamo gde su oni. Verovatno je većina, možda gotovo i svi po stanovima koje dobijaju u ‘Beogradu na vodi’. To je sada kod njih status medju izdajnicima, ako nemaš stan u ‘Beogradu na vodi’ ili na Vračaru, nisi dovoljno dobar Srbin i njima podoban“, kazao je Jović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city