Kako u Bosni može a u Srbiji ne? Pritvor zbog izbornih prevara u BiH -
bosna i hercegovina, pritvor, izbori, prevara, Brčko

Kako u Bosni može a u Srbiji ne? Pritvor zbog izbornih prevara u BiH
Autoškola Montekristo Pančevo

Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomesečni pritvor zastupnicima u Skupštini Brčko distrikta Radoslavu Bogićeviću i Nenadu Kojiću, koji su osumnjičeni da su zloupotrebili lična dokumenta većeg broja građana, prijavivši ih za glasanje poštom.

Sumnja se da su Bogićević i Kojić, koji su se ponovo kandidovali za zastupnike, zajedno i po prethodnom dogovoru, lično ili posredstvom trećih lica, pribavili i zloupotrebili više od 100 kopija ličnih karti građana, prijavivši ih za glasanje iz Srbije.

Oni se sumnjiče da su tako stvorili uslove za izvršenje krivičnog dela prevara pri glasanju, tako što bi iskoristili glasačke listiće i umesto prijavljenih lica glasali za sebe, odnosno političku stranku čiji su članovi, navodi se u saopštenju Tužilaštva Brčko distrikta, prenosi RSE.

Policija je Kojića i Bogićevića uhapsila 15. oktobra, a narednog dana su saslušani u tužilaštvu, nakon čega im je sud odredio jednomesečni pritvor.

Njihovom kolegi Peji Mendešu, koji je pritvoren iz skoro istovetnih razloga, odbijena je žalba na rešenje o pritvoru, navode iz Tužilaštva.

Odlukom Apelacionog suda u pritvoru ostaju i Stojan Bavarčić, Jasmin Ravkić i Mate Gluhaković, koji su, uz skupštinske odbornike, osumnjičeni za krivična dela iz izborne oblasti.

Kako se navodi, među osumnjičenima su i otac jedne od odbornica u lokalnoj skupštini Slavko Blažević, kome rešenje o pritvoru još nije pravosnažno, kao i D.J, jedini osumnjičeni koji se brani sa slobode.

Zbog sumnji na zloupotrebe u vezi sa prijavljivanjem građana Distrikta za glasanje izvan BiH lokalno tužilaštvo je u samo 15 dana otvorilo sedam predmeta, obuhvativši istragom osam osumnjičenih osoba.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti