Kosovo: Registarske tablice KS biće zamenjene sa RKS od 14. septembra -
ks tablice se menjaju za rks

Kosovo: Registarske tablice KS biće zamenjene sa RKS od 14. septembra

Posle 14. septembra ove godine nijedno vozilo registrovano na Kosovu neće imati tablice KS, jer će biti zamenjene sa RKS registarskim tablicama, zbog toga što se završava petogodišnji sporazum potpisan 2016. godine između zvaničnika Kosova i Srbije u Briselu, preneo je danas RTK2.

Direktor Agencije za civilnu registraciju Bekim Hodža potvrdio je za Siri.net da se registarske tablice KS uklanjaju sa vozila koja se registruju i da će do 14. septembra biti uklonjene sve.

On je ukazao je da se to radi u okviru briselskog sporazuma koji je počeo da se primenjuje 14. septembra 2016. a koji se završava 14. septembra 2021.

Broj vozila registrovanih sa registarskim tablicama KS prešao je 35.000 i od 14. septembra, kada registracija ističe, KS tablice se uzimaju i daju se tablice sa RKS.

Iz Agencije su naveli da će se od 14. septembra vozilima sa KS kojima je istekla registracija uzimati stare i izdavati nove registarske tablice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe je saopštilo da su vlasnici vozila na Kosovu dužni da zamene registarske tablice KS sa RKS.

(FoNet)Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.