Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kovačevski: Severna Makedonija ozbiljno jača pozicioniranje u međunarodnim okvirima - | K-013 Portal

Kovačevski: Severna Makedonija ozbiljno jača pozicioniranje u međunarodnim okvirima

severna makedonija, kovacevski

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski izjavio je danas da njegova zemlja ozbiljno jača svoje pozicioniranje u međunarodnim okvirima i da je konstruktivan akter za očuvanje stabilnosti i saradnje na Balkanu.

On je u intervjuu za Televiziju Kanal 5, rekao da posvećenost Severne Makedonije da obezbedi dugoročni mir, stabilnost i saradnju na Zapadnom Balkanu prepoznaju SAD i EU.

„Severna Makedonija je faktor stabilnosti na Balkanu po svim pokazateljima i po svemu što se dešava kod nas“, rekao je Kovčevski.

Istakao je da je Severna Makedonija država koja praktično ima uređene odnose na najvišem mogućem nivou i da je rešila otvorena pitanja sa susedima, da je članica NATO, da pregovara sa EU, da predsedava OEBS-om, najvećom regionalnom bezbednosnom organizacijom i da je zemlja u kojoj su deponovani sporazumi potpisani u okviru Berlinskog procesa između zemalja Zapadnog Balkana.

„Kao članica NATO Severna Makedonija dobija nedvosmislenu podršku SAD strateškog partnera naše zemlje u Alijansi, ali i kao zemlja koja pregovara sa EU i sprovodi reforme radi unapređenja našeg društva“, rekao je Kovačevski.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.