Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Krivokapić: Neću tokom posete Beogradu potpisati Temeljni ugovor sa SPC - | K-013 Portal

Krivokapić: Neću tokom posete Beogradu potpisati Temeljni ugovor sa SPC

zdravko krivokapic, poseta srbiji

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) neće biti potpisan tokom njegove zvanične posete Beogradu i dodao da taj dokument treba da bude potpisan u Crnoj Gori.

„Ne postoji mogućnost da se potpiše Temeljni ugovor sada u Beogradu. On je odradjen u skladu sa svim zahtevima koji proizilaze iz uporedne prakse sa svim prethodno definisanim ugovorima – sa Svetom stolicom, Islamskom i Jevrejskom zajednicom. Usaglašen je sa svim ustavnim i zakonskim normama, prevashodno poštujući Zakon o slobodi veroispovesti i naravno napravljen je tako da ne ugrožava bilo koju drugu versku zajednicu“, rekao je Krivokapić novinarima u Skupštini.

To je predlog je, kako je dodao, otišao Svetom sinodu SPC koji ga još nije razmatrao.

„Onoga trenutka kada to oni razmotre, usaglase, mi imamo obavezu da povratno reagujemo, a nakon toga će se dogovoriti datum potpisivanja“, rekao je Krivokapić i dodao da je on spreman da ga potpiše čim se steknu svi preduslovi.

On je dodao da Temeljni ugovor treba da bude potpisan u Crnoj Gori.

Krivokapić će 2. i 3. novembra boraviti u zvaničnoj poseti Srbiji, gde ide na poziv predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS