Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Krivokapić: Svestan sam da će vlada sutra pasti u Skupštini - | K-013 Portal

Krivokapić: Svestan sam da će vlada sutra pasti u Skupštini

zdravko krivokapic, premijer crne gore

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je svestan da će Skupština sutra izglasati nepoverenje njegovoj vladi i naveo da je takav scenario dogovoren između dela vlasti i lidera opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Krivokapić je danas takav rasplet političke krize nazvao „prevarom“, a svoj mandat na čelu vlade opisao kao „sedenje na električnoj stolici“, aludirajući na odsustvo podrške unutar vladajuće većine.

On se obratio javnosti pošto je Skupština ranije danas odbila da raspravlja o njegovoj inicijativi za smenjivanje potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, uoči sutrašnjeg glasanja o poverenju vladi čiji je pad sve izvesniji.

Inicijativu za smenu vlade podneli su Abazovićeva koalicija Crno na bijelo i sve opozicione stranke, uključujući najjaču među njima, DPS.

Krivokapić je kazao da njegova Vlada „nije mogla da preživi napade iznutra“, a za izostanak rezultata na polju vladavine prava odgovornost je prebacio na Abazovića.

Naveo je da je u politiku ušao zbog Zakona o slobodi veroispovesti i ocenio da je ispunio politički cilj. Njegova vlada je promenila odredbe tog Zakona koje su bile sporne za Srpsku pravoslavnu crkvu i pripremila je nacrt Temeljnog ugovora sa tom crkvom.

Krivokapić je zahvalio na podršci lideru Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću, predsedniku Skupštine, i pozvao građane da ne protestuju.

„Mir i bezbednost su važniji od svih igara i interesa. Ostanite kod kuće, posmatrajte“, naveo je.

Krivokapićeve pristalice, protivnici manjinske vlade čije se formiranje očekuje, u poslednje dve nedelje protestuju dva puta sedmično u Podgorici i još nekoliko gradova. Proteste predvode ministri lojalni Krivokapiću.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.