Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kurti: Barikade se neće još dugo tolerisati - | K-013 Portal

Kurti: Barikade se neće još dugo tolerisati

aljbin kurti, barikade

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja u stalnom kontaktu s komandantom Kfora, a ta misija je, prema rečima Kurtija, zatražila još vremena od kosovskih institucija za uklanjanje barikada.

„Svečlja ne boravi u Prištini, on je stalno u Mitrovici, u stalnom je kontaktu s komandom Kfora oko uklanjanja barikada. Kfor je od nas zatražio još neko vreme. U stalnoj smo komunikaciji sa Kforom, takve barikade neće se dugo tolerisati“, izjavio je Kurti za prištinske medije.

On je dodao da je ovo „početak poslednje faze nelegalnih struktura Srbije na severu Kosova“.

Povodom zahteva Srbije upućenom Kforu za povratak do hiljadu srpskih pripadnika vojske i policije na Kosovo, Kurti je rekao da će NATO biti protiv toga.

„Nikada nije bilo potrebe za srpskim vojnicima u Republici Kosovo, nikada nije bilo potrebe za srpskim vojnicima ni u 20. pa ni u 19. veku. Ovim zahtevima pokazuju da su ostali u devetnaestom i dvadesetom veku. Naravno, NATO će biti protiv, a oni takodje dobro razumeju da ti jadni srpski vojnici, za koje tvrde da će ih dovesti u našu zemlju, nemaju gde da dodju na Kosovo. Tako da je to više izraz njihove nemoći nego njihove moći“, rekao je Kurti, preneo je Kosovo onlajn.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.