Licitacija za Ginisa: Kupio zemlju u Bileći za 20 biliona KM -
Bileća, licitacija

Licitacija za Ginisa: Kupio zemlju u Bileći za 20 biliona KMmontekristo 0507


U Bileći makar ne fali zabave, a čaršija je dobila još jedan povod za prepričavanje i podsmeh. Kako je vlasnik jednog splava i restorana, riešen da kupi opštinsku zemlju na licitaciji ponudio čak 20 biliona maraka. Iako novac neće uplatiti, niti zemlju tako lako dobiti, osigurao je da makar neko drugi ne uzme ono što smatra svojim.

Početna cena zemljišta bila je 2.018 maraka. Za učešće na licitaciji prijavila su se četiri lica – Risto Milenić, Branislav Babić, Marko Zvijer i Željko Vujović.

Naime, za zemljište u Čepelici Risto Milenić iz Bileće ponudio je 20 biliona i 100 maraka i tako je njegova ponuda bila poslednja na licitaciji za prodaju.

A kako i ne bi bio spreman da ponudi bilione kada je u pitanju opštinska zemlja na kojoj je, bespravno sagradio objekat u kome je smešten njegov restoran.

Pre Milenićevih 20 biliona i 100 maraka, Marko Zvijer je ponudio tričavih 20 biliona maraka.

Ponude su se ređale, a nakon što su Babić i Vujović odustali, predsednik komisije uputio je i 26. poziv za dostavljanje ponuda. Nakon što je Milenić ponudio 200 miliona i 100 maraka, Zvijer je licitirao na 20 biliona. U sledećem pozivu Milenić je na tu ponudu dodao još sto maraka, nakon čega je Zvijer, ipak, odustao.

Zemljište koje je u opštinskoj svojini je u stvari deo zemljišta oko restorana koji je u vlasništvu Rista Milenića. Stoga su objekat i zemljište uz objekat izuzeti od prodaje, a predmet prodaje je okolno zemljište.

Jasno je da ovaj novac neće biti uplaćen, te da od licitacije nema ništa. Opština će čekati desetak dana, a ukoliko uplate ne bude, licitacija i zvanično nije uspela, a Milenić će ostati bez kaucije od 200 maraka.

Kako je protekla aukcija, pogledajte video:

(6yka)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.