Maroviću 380 godina da vrati dug - skidaju mu od penzije
svetozar marovic

Maroviću 380 godina da vrati dug - skidaju mu od penzije
montekristo 0507


Nekadašnji funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović, dug po osnovu sudske kazne od oko milion evra trebalo bi da plati za 380 godina.

Njemu je otplata predviđena na 4.600 rata.

To pokazuju podaci Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) u koje su "Vijesti" imale uvid.

Pravosnažno osuđenom šefu budvanske kriminalne grupe, kazna od 1.096.481 eura, odbija od penzije koja iznosi 500,73 evra.S obzirom na to da se prema Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, izvršenje na zaradi i penziji može odrediti i sprovesti do iznosa od jedne polovine tih primanja, Maroviću se od penzije odbija 240,31 evro.

Prema podacima Fonda PIO, pravo na prevremenu starosnu penziju Maroviću je priznato krajem marta 2017. godine.

"Postupak za ostvarivanje prava na prevremenu starosnu penziju pokrenut je zahtevom od 28. aprila 2017. godine primenom Sporazuma sa državom Srbijom", navedeno je u rešenju Fonda.

Maroviću je, kako se navodi, ostvareni penzijski staž utvrđen na 29 godina, 11 meseci i tri dana.

"Najpovoljniji lični koeficijent utvrđen je u skladu sa Zakonom o PIO, a za period od 1971. do 2016. iznosi 2.67957", piše u rešenju.

Gotovo pune četiri godine prošle su od kada je odbegli i pravosnažno osuđeni Budvanin trebalo u kasu Opštine Budva da uplati više od milion evra na osnovu sudske kazne, pišu "Vijesti".

Lokalna uprava, međutim, do danas uspela je da naplati 225 hiljada evra kolika je protivrednost zemlje koju je preuzela od njegovog sina Miloša u Mrčevom polju, 12.000 od prodaje manje parcele koju je stariji Marović posedovao, kao i oko 10.000 evra od blokade penzije nekadašnjeg političkog direktora DPS-a.

Naime, 10. oktobar 2017. bio je krajnji rok, na koji se prilikom izricanja presude u podgoričkom Višem sudu, a nakon postizanja sporazuma o priznaju krivice pred Specijalnim državnim tužilaštvom kojim rukovodi Milivoje Katnić, Marović obavezao da će nadoknadi štetu od oko milion evra…

Prodaja imovine, zemljišnih parcela na Jazu i Krimovici u vlasništvu starijeg Marovića, ponovo je odložena krajem prošle sedmice, a javna izvršiteljka zakazala je drugo ročište za 18. novembar.

To je "Vijestima" potvrđeno u Opštini Budva, koja već dve godine ne može da proda imovinu koju je osuđeni založio kao garanciju da će izmiriti štetu.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble