Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Milanović: SAD i NATO preko Ukrajine vode posrednički rat protiv Rusije - | K-013 Portal

Milanović: SAD i NATO preko Ukrajine vode posrednički rat protiv Rusije

zoran milanović, sad, nato, rusija, proksi rat

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas u Vukovaru da Sjedinjene Američke Države i NATO preko Ukrajine vode posrednički rat protiv Rusije i istakao da Hrvatska, kada je reč o uplitanju u taj rat, ne bi trebalo da radi ono šta joj nameću veće sile.

"Plan ne može da bude ni sklanjanje Vladimira Putina, ni sankcije, time se neće ništa postići. Nisu ni Slobodana Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Šta bi trebalo da budemo, američki robovi", rekao je Milanović, prenosi Index.

"Ako nemaš krajnji cilj i plan, onda to završava kao Avganistan", poručio je predsednik Hrvatske.

Komentarišući intervju hrvatskog premijera Andreja Plenkovića za francuske medije u kojem je rekao da je odluka saborskih poslanika da Hrvatska ne organizuje obuku ukrajinskih vojnika "istorijski pogrešan izbor", Milanović je rekao da je nedopustivo "pljuvati hrvatske poslanike i hrvatske građane u stranim medijima".

"Nemoj nikada olajavati demokratske poslanike svojih građana i svoje građane u stranim medijima. To je minimum bontona", kazao je Milanović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.